dimarts, 3 de setembre del 2013

PASTISSET DE PATATA I VERDURETES

RECEPTA DE TEMPORADA

LA MAITE I EN JAUME ENS HAN CUINAT


INGREDIENTS:

1kg patata red pontiac
3 o 4 pastanagues mitjanetes
1 carbassó petit (200 g)
Gingebre fresc (50 g)
Salsa de tamari o soja
Formatge rallat o sèsam
Oli d'oliva


ELABORACIÓ:

  1. Bullir les patates amb aigua i sal uns 10-12 minuts.
  2. Mentres es bullen les patates es ratllen les pastanagues.
  3. Amb una paella amb una mica d’oli d'oliva, es saltegen les pastanagues uns 4 minuts (sense sal).
  4. Tallar el carbassó a daus molt petits.
  5. A una altra paella, saltejar el carbassó 3-4 minuts, sense afegir-hi sal.
  6. Un cop saltejats els carbassons afegir-hi una mica de salsa de tamari.
  7. Escórrer la patata i de seguida xafar-la amb un bon raig d’oli d’oliva i el gingebre rallat (si veiem que la massa queda massa compacta barrejar-hi de 1-3 cullerades soperes del suc sobrant de bullir les patates).
  8. Quan tinguem això fet, barrejar la pastanaga i el carbassó  amb una cullera de fusta.
  9. Posar la patata barrejada amb la pastanaga i el carbassó, entre dos papers de forn i aixafar-ho.
  10. Agafar la "massa" i anar fent els pastissets (la mida aproximada d'aquests: el doble d’una croqueta).
  11. Gratinar els pastissets al forn amb sèsam o formatge ratllat.

Nota: es pot substitutir el carbassó per algues.

IMATGES:

Pastissets de patata i verdures acompanyats amb tomàquets bombeta grocs


Detall dels pastissets de patata i verdures amb escalivada

Pastissets de patata i verdures amb escalivada