diumenge, 14 d’octubre del 2012

SEMBRA DE LLAVORS ECOLÒGIQUES. CAPÍTOL 2.


SEMBRA DE LLAVORS DE TARDOR

ENCIAM CARXOFET I ESCAROLA CABELL D'ÀNGEL

HORT AL BALCÓ

La selecció de les varietats a sembrar m'ha estat bastant fàcil. Les llavors d'enciam les vaig adquirrir a les Refardes i les d'escarola provenen de petits prodcutors d'horts de Salitja.

L'enciam carxofet el vam explicar de forma detallada a una anterior publicació del blog. Us adjunto el link per aprofundir en aquesta varietat: http://catrural.blogspot.com.es/2012/06/sembra-mongeta-del-cuc-i-enciam.html

L'escarola cabell d'àngel (Chicorium endividae) és una varietat tradicional, de fulles fines i molt dentades i arrissades de color verd clar. La mata és petita, d'entre 20-25 cm de diàmetre. De gust molt fi i poc amarg d'excel·lent qualitat organolèptica. Les fulles són molt consistents. És un varietat molt ben adaptada a hiverns freds i secs.


Adjunto fotografies:


 

Sembra Enciam carxofet                       Sembra Escarola cabell d'àngel

Dia de sembra: 07/10/2012.
Substrat: Traysbustrat Klassman exprés per horta. Molt important mantenir la humitat.
Germinació: 10/10/2012.


Un cop hagin crescut les les plàntules farem una aclarida i les trasplantarem a recipients més grans perquè es puguin desenvolupar correctament. Algunes me les quedaré per fer en testos i jardineres al balcó i la resta les portaré a l'hort de Santa Eugènia de Berga.

Us aniré informant del creixement!!!